Medik8 - България
  •  
 

Medik8 е фирма с научни корени. Ние разработваме и произвеждаме иновативни продукти, като използваме най-модерните доказани технологии. Нашият екип от учени постоянно се стреми да усъвършенства и предостави на клиентите на марката новаторски решения за третиране на различни кожни проблеми с доказани ползи за кожата.

Има хиляди активни съставки, които са на разположение на производителите. С изключение на няколко интересни комплекса, ние предпочитаме сами да проучим и да открием единични съставки с най-добри показатели, които да разработим и приложим ексклузивно в нашите продукти. Medik8 придобива право на интелектуална собственост в областта на: лечение на купероза, антиоксиданти с широк спектър на действие, мулекулярна инкапсулована формула трансретинол и много други. Използвайки най - новите научни постижения в Европа и САЩ, които допълваме и развиваме със свои патентовани научни открития ние създаване грижа за кожата от нова генерация.


В основата на противостареещата грижа на Medik8 са жизненоважните за кожата съставки : Витамин С, Витамин А, пептиди, хидроксикиселини AHA/BHA, слънцезащитни агенти, осигуряващи видими резултати и подходящи за всеки тип кожа. Предимството на Medik8 е не само в избора на активните съставки, но и в качеството на използваните суровини и начина, по който те се смесват. Това е изключително широка тема, която може да бъде повод за не една и две научни публикации.

Например, популярната активна съставка - Витамин С под формата на "L-аскорбинова киселина" е много ефективна, но изключително нестабилна. При нейния разпад, тя не просто губи своята активност, но от антиоксидант (съставка, която неутрализира свободните радикали) се превръща в про-оксидант т.е.. тя генерира свободни радикали. 

Medik8 създаде стабилизирана формула с 15% L-аскорбинова киселина, която е не просто стабилна, а запазва 100% стабилността си за целия срок на годност и в периода след отваряне. Нашите технологии, разбира се, са строго пазена тайна, но те са базирани върху доказани научни постижения. Ние използваме най-добрите научни практики, за да създадем идеалната формула. След това правим стотици проби, които подлагаме на тестове за стабилност при ускорено стареене и температура от 47 °C. Установените, дори и най-малки, промени в текущите проби ние коригираме незабавно, за да гарантираме безусловно най-високото качество на крайния продукт.


През 2013 година, преди лансирането на CE-Thione - продукт съдържащ 15% L-аскорбинова киселина, Medik8 представи своята научно-изследователска работа пред дерматолози, лекари, медицински сестри и професионалисти в грижата за кожата на различни медицински научни конференции, обяснявайки най-подробно изключителните стъпки, които сме направили, за да подобрим и усъвърщенстваме стабилността на нашата формула. За да бъдем честни, това беше най-забавния пъзел, който някога сме подреждали. Няма да забравим как се чувствахме, когато бяхме по средата. Когато даден продукт отнема буквално години, за да бъде създаден, важно е да му бъде даден шанс и излизайки от лабораторията, ние нямахме търпение да видим реакцията на хората и да им обясним науката, която се съдържа в бутилката. На една забележителна конференция в Кралския Колеж по Медицина в Лондон, ние представихме нашите научни данни за стабилността на CE-Thione за период от 18 месеца. Тези данни ни превърнаха във водеща компания, спечелила авторитета на научните среди на острова. Много малко фирми и учени могат да се похвалят с подобно постижение.


За третиране на проблеми с пигментацията, дехидратацията и чувствителността на кожата ние в Medik8 използваме редица иновативни съставки, които сме избрали на база на научни изследвания и с грижа и разбиране проблемите на кожата.