Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.
Подарък с всяка поръчка над 500 лв.
Доставка до 3 работни дни

Как да изградим правилната грижа за кожата

Medik8 предлага над 70 различни продукта: почистващи, активни киселини, тоници, серуми, кремове и слънцезащитни продукти. Имате възможността да изберете грижа, точно според нуждите на вашата кожа. Знаем, че това може да бъде трудна задача с толкова много продукти, а само една грижа, в която да ги включите… чудите ли се от къде да започнете?

ПЕРФЕКТНАТА РУТИНА

Първата стъпка е да опознаете кожата си и нейните нужди. Дали искате да се се справите със стареенето и фините линии и бръчки или искате да се справите с несъвършенствата? Ние създадохме специални Medik8 режими за всеки тип кожа – можете да ги разгледате тук.

Ние в Medik8 залагаме на лесната грижа за кожата, като всеки един режим е базиран на нашата философия CSA – витамин С + слънцезащита през деня и витамин А през нощта. Започнете със CSA и лесно можете след това да надградите грижата си. Ето как да изградите пълна дневна и нощна грижа:

СУТРИН

1. Почистващ продукт

Сутрин, препоръчваме нежен почистващ продукт, който да отмие себума, който кожата е произвела през нощта и да подготви кожата за сутрешната грижа. Препоръчваме пяна, мус или гел за освежаващо начало на грижата. Можете да разгледате пълната гама от почистващи продукти тук.

2. Ексфолираща киселина / тоник

Добавяне на ексфолираща киселина/ хидратиращ тоник към грижата помага на последващите активни съставки да пенетрират по-добре в кожата. Разгледайте нашите тоници тук.

3. Бустер

Това може да бъде пептиден серум, който да работи в справянето с конкретен кожен проблем. В зависимост от това, дали бустера е на водна или мастна основа, той се нанася преди или след витамин С сутрин. Разгледайте нашите пептидни серуми тук.

4. Витамин С

Витамин С е изключително мощен антиоксидант, който препоръчваме да се нанася сутрин, за да защити кожата от вредното действие на околната среда през целия ден. Разгледайте нашите витамин С серуми тук.

5. Хидрататор и слънцезащита

Защитете кожата си от вредното действие на UV лъчите, които са отговорни за преждевременното стареене на кожата. Нашите слънцезащитни продукти едновременно защитават и хидратират в дълбочина кожата. Разгледайте нашите слънцезащити тук.

ВЕЧЕР

1. Почистващ продукт

Започнете с Eyes & Lips Micellar Cleanse™, който нежно отстранява грима от околоочната зона. Можете да направите двойно почистване, особено ако имате грим и искате кожата да е добре почистена. Първият продукт от двойното почистване препоръчваме да е на мастна основа или кремообразен, а вторият мус, пяна или гел. Разгледайте нашите почистващи продукти тук.

2. Ексфолираща киселина / тоник

Добавяне на ексфолираща киселина/ хидратиращ тоник към грижата помага на последващите активни съставки да пенетрират по-добре в кожата. Разгледайте нашите тоници тук.

3. Бустер

Това може да бъде пептиден серум, който да работи в справянето с конкретен кожен проблем. В зависимост от това, дали бустера е на водна или мастна основа, той се нанася преди или след витамин С сутрин. Разгледайте нашите пептидни серуми тук.

4. Витамин А

Обновяването на кожните клетки се случва най-бързо през нощта. Ето защо това е перфектното време да включим витамин А към грижата си. Препоръчваме да нанасяте само вечер, защото някои форми на витамин А стават неактивни при излагане на слънчева светлина.(r-Retinoate® Day & Night е единствената форма на витамин А, която може да се нанася и сутрин).Разгледайте нашите витамин А серуми тук.

5. Хидрататор

През нощта е идеалното време да хидратираме в дълбочина с по-богати хидратори, които имат време да проникнат в по-дълбоките слоеве на кожата. Препоръчваме вечер да нанасяте по-богат хидрататор, а сутрин такъв с по-лека текстура. Разгледайте нашите хидрататори тук.

6. Седмична грижа

Нанасяйте седмичната грижа до 2 пъти седмично. Предлагаме маски, които са перфектно допълнение за още по-добри резултати. Sleep Glycolic (линк към продукта) е пилинг за домашна употреба, който можете да добавите към всяка anti-age грижа. Разгледайте нашите маски тук.

Как да наслояваме правилно козметичните продукти

Много често се налага употребата на повече от един козметичен продукт, когато става дума за едновременно третиране на различни кожни проблеми.
В Medik8 вярваме, че ползите от нашите продукти могат да бъдат наистина оптимални, само когато те се нанасят в правилната последователност.

1) Нанасяйте в следния ред – Почистващ продукт, Ексфолираща киселина / тоник , Околоочен серум, Серум, Околоочен крем, Хидратация + Слънцезащита

2) Когато нанасяте няколко серума, започнете от този на водна основа, след това този на мастна и накрая серум емулсия.

3) Когато серумите са на една и съща основа, започваме от този с по-лека текстура.

Количка0
В количката няма продукти!
Продължи пазаруване