Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.
Подарък с всяка поръчка над 500 лв.
Доставка до 3 работни дни

Crystal Retinal ™: Науката в грижа за кожата

Когато говорим за борбата със стареенето на кожата, няма по-добра и по-ефективна съставка от витамин А. Но не всички форми на витамин А са еднакви.

Ретиноевата киселина е най-силната форма на витамин А. Действа бързо и ефективно срещу признаците на стареене. За съжаление ретиноевата киселина има много странични ефекти, като прекомерна сухота, лющене, зачервяване и дразнене на кожата. Поради тези причини тя се предлага само с рецепта по лекарско предписание.

Ретинолът е най-популярната форма на витамин А, която може да се закупи без рецепта. Той също е изключително ефективен в борбата със стареенето на кожата, но за да бъде такъв изминава процес на преобразуване в ретиноева киселина. Този процес се случва в кожата и преминава през два етапа:

Тази двуетапна трансформация забавя ефекта от действието на ретинола, но и води до намаляване дразненето на кожата. Има ли витамин А, който не е необходимо да се преобразува два пъти и възможно ли е да се постигат по-бързи резултати, без дразнене?

Отговорът е ДА! Винаги нетърпеливи за новости и иновации, учените на Medik8 впрегнаха сили и умения и разработиха нова форма на витамин А, която да запълни “пропастта” между ретиноевата киселина и retinol.

 

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ CRYSTAL RETINAL

Crystal Retinal е иновативен серум против стареене, разработен на базата на ретиналдехид – усъвършенствана молекула на витамин А, която е междинният етап в процеса на трансформиране на витамин А в ретиноева киселина. Тъй като тази молекула е на една стъпка до ретиноевата киселина, тя е изключително ефективна за изглаждане на дълбоките бръчки, като действа до 11 пъти по-бързо от класическите форми на retinol1. Освен това, тя не дразни кожата и е подходяща за деликатни, чувствителни и проблемни кожи с несъвършенства. Всичко това е възможно благодарение на патентованата система за капсулиране на Medik8.

ЕФЕКТИВНОСТ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

Кристалната капсулирана система на Medik8 постепенно освобождава активната съставка в кожата през нощта и в същото време подобрява стабилността на формулата. Ретиналдехидът е затворен в кристална капсула, която се отваря при контакт с кожата в присъствието на естествени кожни ензими. Тази високоефективна система регулира разпределението на активното вещество, като в същото време намалява дразненето на кожата.

ОПТИМАЛНА ХИДРАТАЦИЯ

Както хиалуроновата киселина и vitamin E,  така и иновативният Crystal Retinal™ хидратира в дълбочина. Укрепва естествената бариера на кожата, като същевременно задържа влагата в нея.

АНТИБАКТЕРИАЛНО ДЕЙСТВИЕ

За разлика от другите форми на витамин А, ретиналдехидът има директен антибактериален ефект. Това го прави идеалната anti-ageing съставка за проблемна кожа с несъвършенства. Постоянната употреба на ретиналдехид намалява броя на бактериите, отговорни за появата на кожни лезии и възпаления. Резултатът е по-здрава,  сияйна и гладка кожа с равномерен тен.

РЕЗУЛТАТИ

 

1 G. Seigenthaler et al., Biochemical Journal, 1990, 268, pp. 371-378

* В изследване на 20 души, използващи Crystal Retinal 6, за 4 седмици

Забелязали ли сте “плато” ефект при употребата на ретинола? С Crystal Retinal минавате стъпка нагоре в anti-ageing грижата за кожата.
Количка0
В количката няма продукти!
Продължи пазаруване