Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.
Подарък с всяка поръчка над 500 лв.
Доставка до 3 работни дни

Може ли витамин А да се използва безопасно през лятото?

24 юли, 2019 Retinol

Всички сме чували слуховете, че употребата на витамин А трябва да бъде спряна през летните месеци. Но вярно ли е? В действителност е напълно безопасно да продължите да използвате витамин А през по-горещите месеци, стига да го използвате внимателно.

Едно от основните предимства за кожата от употребата на витамин А е, че ускорява обновяването на клетките. Стимулирането на клетъчната регенерация и появата на нови клетки на повърхността на кожата са причината, поради която може да получите леко ексфолиране, когато за пръв път започнете да използвате витамин А. Това е само знак, че тялото ви се опитва да бъде в крак с по-бърза от нормалната клетъчна регенерация. Тези нови клетки обаче често са по-уязвими, при излагане на вредните лъчи на слънцето, от по-старите клетки. Това означава, че те се нуждаят от повече защита.

Ключът към безопасната употреба на витамин А през лятото е слънцезащитния крем. Мислете за витамин А и слънцезащитния крем като за най-добри приятели. Уверете се, че използвате поне една четвърт чаена лъжичка за цялото си лице (количество колкото бадем) и подновявайте през целия ден, ако сте изложени на пряка слънчева светлина. Върху опаковките на всички наши продукти съдържащи витамин А, ще видите написано: „Съдържа витамин А, който може да увеличи чувствителността на кожата към слънцето. Носете слънцезащитен крем през деня, докато използвате този продукт и седмица след спиране на употребата му.”

Advanced Day Total Protect е чудесен вариант със SPF 30 и 5 * UVA слънцезащита, в подхранваща и овлажняваща формула. След като приложите витамин А вечер, сутрин нанесете слънцезащитния крем обилно, за да осигурите оптимално ниво на защита от слънцето и така да предпазите кожата от агресивното увреждане на околната среда, както и от инфрачервената и синята светлина.

За щастие, засилената слънчева чувствителност и изтъняването на кожата са само временен страничен ефект от употребата на витамин А. Всъщност с течение на времето витамин А сгъстява кожната структурата и повишава естествената ѝ защита. Но слънцезащитният крем трябва винаги да се използва заедно с витамин А; както за да предпазим кожата от увреждане, така и за да осигурим постигане на ефектите от употребата на витамин А.

Ако питате защо не трябва да използвате витамин А през дневните часове? Защото молекулите на витамин А се разграждат много бързо на слънчевата светлина. Да, слънцезащитният крем може частично да защити витамин А молекулите, но въпреки това може да настъпи разпад. Тази деградация означава само едно – не получавате невероятните ползи от употребата на витамин А. Следователно витамин А трябва да се прилага само вечер.

Както при всички правила обаче има едно изключение. Ретинил ретиноейт – тази иновативна молекула е единствената форма на витамин А, доказана като фотостабилна, така че можете да я използвате, както през деня, така и през нощта. Това означава, че получавате 24 часа въздействие върху кожата. Не само това, но тази иновативна форма на витамин А е подходяща за употреба при по-чувствителна кожа и е доказано 8 пъти по-силна от ретинола. [¹] Какво повече може да желаем? Намерите нашата гама от луксозни продукти r-Retinoate.

Както при всяка форма на витамин А, нанасяйте SPF всяка сутрин! И разбира се, ако следвате нашата CSA философия, всички нужди на вашата кожа ще бъдат удовлетворени.

References:
[¹] Kim et al., Synthesis and in vitro biological activity of retinyl retinoate, a novel hybrid retinoid derivative., Bioorganic & Medicinal Chemistry, 2008, 16, pp 6387-6393

Количка0
В количката няма продукти!
Продължи пазаруване