Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.
Подарък с всяка поръчка над 500 лв.
Доставка до 3 работни дни

Какво се съдържа в продуктите на Medik8?

С дългогодишен опит в създаването на формули, ние знаем точно какво трябва се съдържа в тях. Ние не спираме да се учим и непрекъснато се стремим да подобрим нашите продукт. Ние сме в състояние да правим сравнително бързи промени в нашите формули, за да гарантираме, че продуктите ни отговарят на най-новите открития в сферата.

Съществуват хиляди активни съставки. Съвършенството идва не само от подбора и източника на тези съставки, но и от начина, по който те се комбинират във формулата.. Всяка от сериите на Medik8, предназначени за справяне с различни кожни проблеми, има основна гама от съставки, която се съдържа във всеки продукт. Например, оксиресвератролът се използва в нашите изсветляващи продукти, а салициловата киселина е ключова съставка в нашата серия против несъвършенства. Нашите съставки са внимателно подбрани въз основа на задълбочени изследвания, действието им върху кожата и положителният ефект върху тена й.

CRUELTY-FREE

Никога не тестваме върху животни. И също така не искаме друга компания да тества от наше име.

За съжаление много от най-разпространените съставки, използвани в козметиката, са били тествани върху животни в миналото (никога от нас). Но тестването върху животни вече е забранено в ЕС, а най-новите козметични разпоредби на ЕС (2013 г.) забраняват използването на съставки, тествани върху животни след посчената дата. Ние считаме за важна част от нашия работен процес да проверяваме доставчиците си за спазване на на всички директиви на ЕС.

Все повече и повече страни разбират, че самите потребители не искат да се тества втрху животни. Вярваме, че е само въпрос на време, преди да бъдат забранени тестовете върху животни по целия свят, завинаги – и нямаме търпение това да се случи.

PARABEN-FREE

Горди сме да заявим, че нашите продукти НЕ съдържат парабени.

Консервантите са съществена част от всяка козметична формула – те предотвратяват бързото разваляне на продуктите. Възможно е напълно да се елиминират консервантите от някои продукти (и ние го направихме), както и да се използват по-чисти алтернативи (което ние също направихме). Работим усилено, когато създаваме формули, за да осигурим ниски нива на консерванти и работа без употребата на излишни химикали.. Това изисква задълбочени независими тестове, но за нас е удоволствие, ако това означава създаване на по-чисти продукти за нашите клиенти.

За да се избегне всякакво съмнение, всеки консервант, използван в продуктите на Medik8, е одобрен от ЕС и се използва стриктно само в разрешени концентрации.

Ние вярваме, че грижата за кожата, съставена само от веган продукти, е от полза, както за планетата, така и за кожата Ви. Почти всички продукти на Medik8 могат да се използват от вегани и не съдържат никакви животински съставки.

НАУКА VS ПРИРОДА

Природата ни предлага много подаръци, които ние използваме в нашата грижа за кожата. Но линията между науката и природата е изключително тънка. Много естествени и безопасни съставки се намират в природата, например витамин А и витамин С, но за да се извлече ефективността на съставката е необходим научен процес. И този процес не само гарантира по-голяма ефикасност и чистота, но също така намалява вероятността от дразнене и реакции.

Опазването на природата е от голямо значение за козметичната индустрията – нещо, което сме ангажирани да подобрим. Използването на някои естествени съставки често може да бъде вреди на природата. Така че, за да се защити естествената среда на земята, може да е по-добре да се използва версия на съставката, която е формулирана в лаборатория, гарантираща нейната безопасност и ефикасност.

В Medik8 се стремим да намерим баланса. Ако има научна съставка, която осигурява по-ефективни резултати и е подкрепена от клинични изследвания – ще използваме нея ,но ако съществува естествена алтернатива, която има същите ефекти, винаги ще я предпочетем.

ИЗБОР НА СЪСТАВКИ

Ние внимателно проучваме всяка съставка, преди да я използваме в нашите продукти. Това включва проучване на изследванията, които доказват, че съставката ще отговори на желания ефект и, разбира се, и проверка на всички регулаторни аспекти. Ние оценяваме данните за безопасност на съставката, както и общото интернет мнение за преди да я добавим в нашите формули. Това означава, че получавате само най-доброто.

АЛЕРГИИ

Знаем, че някои от нашите клиенти имат специфични алергии, за които трябва да внимават. Някои от нашите продукти съдържат производни на орех или пшеница съставки и бихме препоръчали внимателно да проверявате списъка на съставкит, ако имате алергии. Той може да бъде намерен на страницата с описание на продукта, както и в нашия речник на съставките. Ако имате нужда от по-подробна информация, относно продуктите и кой е най-подходящия за Вас,винаги можете да се свържете с нас.

Количка0
В количката няма продукти!
Продължи пазаруване