Начало / Най-устойчивите лечения в света

С грижа за околната среда

В Medik8 правим огромни стъпки, за да подобрим устойчивостта си по всякакъв начин. Крайната ни цел? Да бъде „най-устойчивата марка за грижа за кожата в професионален план“. За да стигнем до тази дългосрочна цел, ние започнахме в основата си – нашата професионална общност и терапевтична общност, които провеждат нашите лечения всеки ден, по целия свят. Включихме Post Consumer Recycled Plastic (PCR) в нашите професионални бутилки, използваме 40% рециклирано стъкло, без чисто палмово масло в нито един от продуктите, всички наши формули са 100% подходящи за вегани. Списъкът продължава.

НЕ ТЕСТВАМЕ ВЪРХУ ЖИВОТНИ

Според строгите изисквания на европейските регулации и етичните норми, ние НЕ тестваме върху животни. Също така не разчитаме на никоя друга компания да тества за нас. Ние считаме за важна част от нашия работен процес да проверяваме доставчиците си за спазване на посочените директиви. Нямаме търпение да дойде деня, в който тестването върху животни да бъде забранено в цял свят, завинаги.

ЧИСТИ ОКЕАНИ

Като бранд, който мисли за природата, но в същото време е с дълбоки корени в науката ние обичаме и уважаваме моретата, океаните и техните обитатели. Ето защо от години ние сме 100% microbead-free бранд. Вместо да използваме пластмасови частици, които са вредни за морските обитатели, ние използваме естествени ексфолианти, като жожоба, които се съдържат в Pore Refining Scrub™ и бамбукови микро-ексфолианти, съдържащи се в Brightening Powder Cleanse™.

През 2018 г. премахнахме всички пластмасови частици от нашите картонени опаковки, правейки ги напълно рециклируеми. Това спестява над 3 тона пластмаса всяка година.

Ние използваме изцяло рециклирана пластмаса, събрана от океаните, в нашата професионална гама. Гордеем се с прогреса, който направихме с този проект и работим по още много сходни инициативи в бъдеще.

ОПАЗВАНЕ НА ГОРИТЕ

Когато става дума за хартиени материали – нашите не просто могат да бъдат рециклирани, а са направени предимно от рециклирани материали. Medik8 използва сертифициран картон FSC за всички картонени опаковки, което означава, че картонът се добива от дървета, които растат в добре управлявани гори или от възобновяеми източници. Ще видите символа FSC на всички наши опаковки като знак за отдаденост на каузата. Опитваме се да сведем до минимум отпадъците от хартия от нашите картонени опаковки, за да бъдем максимално екологични.

РЕЦИКЛИРАНО СТЪКЛО

Ние обичаме да използваме стъкло. Всички наши серумни бутилки са направени от стъкло. Всички наши пипети са направени от стъкло. От 2018 година стъклените бутилки на Medik8 съдържат 40% рециклирано стъкло, като се надяваме да увеличим процента в близко бъдеще.

ЛИДЕРИ В РЕЦИКЛИРАНАТА ПЛАСТМАСА

Тъй като резултатите винаги са на първо място за нас, неизбежно е някои от нашите формули да изискват пластмасова опаковка, за да запазят своята стабилност и активност. Но ние в Medik8 използваме опаковки, щадящи природата във всеки един възможен случай. Един от нашите основни фокуси е да се увеличи употребата на рециклирани материали. Започнахме с нашата професионална гама и предстои да продължим с гамата от продукти за домашна употреба.

ДОБИВЪТ НА ПАЛМОВО МАСЛО

Темата за палмовото масло е много емоционална и е от значение за целия екип на Medik8. Милиони декара палмова гора, техните обитатели и дивата природа бяха опустошени от нуждата от тази ценна съставка, използвана в толкова много индустрии, включително и козметичната. В Medik8 направихме голямо проучване върху всички наши съставки, за да гарантираме, че използваме 100% чисто палмово масло, чийто добив не е отнел нито един живот.

SMART МАТЕРИАЛИ. НИЕ МРАЗИМ ДА РАЗХИЩАВАМЕ.

Всички говорят за рециклиране. И ние също. Най-добрият начин да помогнем на нашата околна среда обаче е не само да рециклираме, а на първо място да не разхищаваме.Всеки път, когато създаваме някакво съдържание с информация за марката, мислим дали тази информация трябва да бъде разпечатана или може да се използва и в дигитален формат. Например, нашият “Therapists’ Training Manual” е напълно дигитален. Използваме всички материали разумно: ще забележите, че нашите кутии са по-малки; дори картонът е по-тънък. Премахнахме картонени опаковки за някои от нашите продукти, където не сметнахме, че са необходими. Например много от нашите почистващи продукти са без картонена опаковка. В много отношения рециклирането всъщност е последното средство за подпомагане на нашата околна среда. От първо значение за нас е това да използваме разумно и когато е възможно да използваме повторно.

ОБИЧАМЕ ВЕГАНИ!

През последното десетилетие веганството набира темпове. Не става въпрос за „модерен“, а за спестяване на ценни ресурси и намиране на алтернативи, които обичат и уважават животинския свят, в който живеем. Знаете ли, че всеки продукт, произведен от Medik8, вече е 100% веган? Прочетете повече за това тук.

ЗЕЛЕНА ХИМИЯ

Нашите сгради се захранват от 100% възобновяеми енергийни източници. Зелената химия е науката за производството на продукти, използващи енергийно ефективен процес: от извличането на съставки до първоначалните изследвания и производството. Когато е възможно, използваме студени процеси по време на производство. Това означава, че много от нашите формули могат да се смесват при стайна температура. Загряването на големи количества продукт изисква голямо количество енергия. Затова се опитваме да го избегнем, по време на процеса на смесване на съставки

ЧИСТА И ЗДРАВА КОЖА

Като експерти в областта на грижата за кожата, ние знаем кои съставки да подберем. Има толкова много съставки, използвани в грижата за кожата, които не са необходими за активното действие на продукта. Ние в Medik8 се опитваме да изчистим максимално нашите формули. Не считаме себе си за бранд „без химикали“. Дори и витамин С се счита за химикал. Но това, което ни прави различни е , че не добавяме съставки, които могат да създадат проблеми. Например SLS, парабени и фталати.

ВИСОКО КАЧЕСТВО

Ние сами произвеждаме нашите продукти и сме горди да ви кажем, че имаме сертификат ISO 22716 за производство на козметични продукти и ISO 9001: 2015 за системи за управление на качеството.

Издаването на такъв тип сертификати е напълно доброволно и отнема много време и усилия, но смятаме, че е жизненоважно за всяка технологична компания да има редовни външни проверки,за да поддържа високото качество и прецизност.

ФОНДАЦИЯ ZIPPER

В Medik8 създаваме иновативни формули и терапии, които да окажат своето съществено влияние върху козметичната индустрия. Също така смятаме, че е важно да се подкрепят благотворителни организации, които имат положително въздействие върху нуждаещите се. Вместо да избираме само една благотворителна организация всяка година в допълнение към ежегодната подкрепа за Cancer Research UK, ние стартирахме фондацията Zipper в началото на 2019 г. Благотворителна фондация, посветена единствено на хуманното отношение към животните в шест категории.

Количка0
В количката няма продукти!
Продължи пазаруване
0