Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.
Подарък с всяка поръчка над 500 лв.
Доставка до 3 работни дни

Красива кожа за цял живот.
Красива планета завинаги.

Устойчивостта е неразделна част от философията ни като бранд. Нашата мисия: да намалим отпечатъка, който оставяме върху околната среда при производствените процеси, в съответствие с най-новите научни постижения, за да не се налага никога да избирате между резултати, качество и въздействие върху планетата ни.

Нашите цели

Нашата визия & принципи за устойчиво развитие

Нашата крайна цел е да се превърнем в признат бранд, подкрепен от науката, воден от постигането на резултати и фокусиран върху устойчивостта. Ето защо ние винаги следваме науката за устойчивото развитие, а не най-новите тенденции и прозрачно споделяме целите и напредъка си в областта. Освен това се опитваме да се грижим за обществото като инициираме все повече социални инвестиции.

В ПОМОЩ НА КЛИМАТА

Ние сме в епицентъра на извънредна климатична ситуация и всеки бизнес, независимо колко голям или малък е, трябва да предприеме съответните действия. Ето защо сме си поставили за цел да сведем до 0 нашите въглеродни емисии до края на 2040 г., в съответствие с ограничаването на глобалното повишаване на температурата до 1,5ºC. Това е 10 години по-рано от посоченото в Парижкото споразумение.

Като първа стъпка стартирахме с измерване на въглеродния ни отпечатък за първи път през 2021г. и направихме план за неговото намаляване. За да сведем до минимум въглеродните емисии се опитваме да трансформираме и адаптираме начина ни на работа, както тази под нашия пряк контрол, така и при доставчиците. Наскоро подписахме и Climate Pledge, присъединявайки се към 400 други компании (в 34 страни по света), работещи върху решения в тази посока.

НАМАЛЯВАНЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ

Когато говорим за отпадъци, нямаме предвид само опаковки, но и отпадъците, които генерираме от производствените процеси. Това е и причината да започнем да прилагаме формулата 4R- reduce, reuse, recycle, recover (редуциране, повторно използване, рециклиране, възстановяване), за да минимизираме въздействието си върху околната среда.

Ние сме си поставили смели цели: да удвоим количеството използвани PCR материали до 2025 г., да гарантираме, че всички опаковки могат да се използват повторно или рециклират до 2026 г., и да направим всички наши опаковки от 100% PCR материали до 2030 г.

Също така се стремим да станем компания с нулев отпадък до 2025 г.

ЕТИЧНОСТ В БИЗНЕСА

Етика е да постъпваме морално и добросъвестно с нашите доставчици, колеги, планетата и животните. Важно е да бъдем прозрачни в отношението към нашите клиенти и да им помагаме да водят по-устойчив живот чрез нашите продукти.

Винаги сме поставяли етичността в сърцето на нашия бизнес и така ще продължава да бъде.

СОЦИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ

Ние в Medik8 смятаме, че е от съществено значение да помагаме на различните общности и да се грижим за планетата. С общ минимален бюджет от £300 000 за 4 години, разделен между установено благотворително партньорство и фонд за спешни дарения, ние се опитваме да предоставяме помощ на нуждаещите се, като междувременно подкрепяме нашите основни принципи за устойчивост – действия в посока решаване на проблема с климатичните промени, намаляване на отпадъците и етичен бизнес.

Освен това под флага на нашата фондация Zipper (от 2018 г. насам) ние дарихме £35 500 за много благотворителни каузи (предимно свързани с животни).

Количка0
В количката няма продукти!
Продължи пазаруване